фура / ngs42.ru

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Мінтрансу РФ.

«Дія зазначених заходів буде зберігатися до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЧубаров підтримав громадську ініціативу щодо блокування російських фур в Україні

Відео дня

У Мінтрансі РФ зазначили, що акції з блокування російських фур на території України «є грубим порушенням Угоди між Урядом РФ і Урядом України про міжнародне автомобільне сполучення, згідно з яким сторони забезпечують можливість здійснення транзитних перевезень по своїх територіях».

За даними російського відомства, в даний час у різних областях України залишаються заблокованими понад 100 вантажних автомобілів, понад 500 вантажних автомобілів не можуть в'їхати на територію України з боку держав Європейського союзу, повертаючись в РФ. При цьому, зазначають у Мінтрансі РФ, тільки за 11-12 лютого 2016 року був забезпечений безперешкодний в'їзд або виїзд на територію Росії 1038 українських вантажних транспортних засобів.

Читайте такожУ Житомирській області активісти також почали блокувати російські фури (фото)

«У відповідь Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, по своїй території», - підкреслили в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, вранці 12 лютого громадські активісти почали безстрокову акцію, щодо недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації. Акція поширилася на ряд областей.