Facebook / Сергей Стерненко

Про це повідомляє прес-служба об'єднання.

За його словами, людей привезли заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич і голова Козелецької райради Олена Дмитренко, які присутні на місці.

Повідомляється, що вони погрожували активістам блокади.

Відео дня

За словами Андрійко, сторона українських активістів налічує 30 осіб.

"Ми будемо давати їм відсіч", - стверджують у "Свободі".

У свою чергу депутат Житомирської обласної ради від ВО «Свобода» Сидір Кізін повідомив, що за 6 днів блокади на блокпосту в Овруцькому районі в декількох кілометрах від пункту пропуску «Виступовичі» (на кордоні з Білоруссю) активісти не пропустили понад 12 вантажівок.

Читайте такожУкраїнський транзит в РФ в 4 рази перевищив російський в Україні - Мінінфраструктури

«Повертаємо назад на кордон, тому що не можемо дозволити вантажівкам з номерами агресора переміщатися нашою територією», – зауважив Кізін.

Читайте такожУ Сумській області активісти продовжують блокувати рух російських вантажівок

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого громадські активісти у 10 областях України почали безстрокову акцію щодо недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації.

У відповідь на дії активістів 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок своєю територією. У свою чергу, Кабінет міністрів України 15 лютого прийняв дзеркальні заходи і призупинив дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в РФ.

На засіданні уряду 24 лютого Кабінет міністрів України дозволив транзит російських вантажівок з 25 лютого і доручив Міністерству внутрішніх справ забезпечити безпеку руху транзитних потоків.

26 лютого активісти, які блокували російські вантажівки на Закарпатті, заявили про завершення акції.

Разом з тим, 26 лютого ВО «Свобода» оголосила про відновлення блокування транзиту російських вантажівок територією України.