uk.wikipedia.org

Кабінет міністрів України закрив Керченський і Севастопольський морські рибні порти, розташовані на території анексованого Росією Криму, до відновлення на півострові конституційного ладу України.

Відповідне рішення закріплене у постанові Кабміну №263 від 6 квітня, оприлюдненій на сайті уряду.

Так, у пояснювальній записці до документа наголошується, що це рішення було прийнято у зв'язку з неможливістю здійснення в даних морських рибних портах обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних, експедиційних та інших робіт, а також у зв'язку з неможливістю забезпечити належний рівень безпеки судноплавства і дотримання вимог міжнародних договорів України.

Відео дня

Крім того, Кабмін доручив Державному агентству рибного господарства вжити заходів щодо інформування міжнародних організацій про закриття даних портів.

Читайте такожВ Україні підрахували збитки від анексії Криму Росією

Як повідомляв УНІАН, 15 серпня 2014 року Міністерство аграрної політики і продовольства України спільно з Державним агентством рибного господарства підготували проект постанови Кабінету міністрів про закриття морських рибних портів на анексованому Росією Кримському півострові на період до відновлення на анексованій території конституційного ладу України.

У липні 2014 року Україна офіційно закрила морські торговельні порти на території Криму для міжнародного судноплавства, зокрема, порти в Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії та Ялті.

З лютого 2014 року Росія окупувала частину території України - Крим і східну частину Донбасу і розв'язала триваючу досі кровопролитну війну, під час якої було вбито близько 10 тис. осіб. Крім того, майже 2 млн людей були змушені залишити свої домівки. Значна частина населення РФ продовжує схвалювати дії керівництва своєї країни.