REUTERS

Китай наразі посідає перше місце за обсягом експортних вантажів з України, а 2015 року обсяг вантажоперевезень між країнами збільшився на 11% - до 25,5 мільйона тонн.

Відповідна інформація міститься в опублікованому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі доповіді України в рамках перегляду торгової політики країни до Всесвітньої торгової організації.

"2015 року обсяг вантажоперевезень між Україною і Китаєм склав 25,48 мільйона тонн, що на 11% більше, ніж 2014 року, а сьогодні Китай посідає перше місце за обсягом експортних вантажів з України", - йдеться в доповіді.

Відео дня

Крім того, в доповіді наголошується, що запуск контейнерних вантажоперевезень в рамках китайського транзитного проекту "Шовковий шлях" дозволить значно наростити обсяг експорту з України до Азії.

Читайте такожРинок Китаю увійшов до трійки найбільших для українських аграріїв

Як повідомляв УНІАН, за словами виконавчого директора Китайської торгової асоціації Руслана Осипенко, Україна може скористатися фінансуванням китайського Фонду Шовкового шляху, а також Азіатського банку інфраструктурних інвестицій для нарощування експорту через реалізацію спільних інфраструктурних проектів.

Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначав, що Україна і Китай в рамках міжурядової комісії розроблять дорожню карту реалізації спільних інфраструктурних проектів, які розкривають транзитний потенціал нашої країни.

За результатами січня-лютого 2016 року частка Росії в українському експорті становила 7,9%, а Китаю - 6,9%.

За підсумками 2015 року експорт у Росію склав 12,7% від загального експорту, Китай - 6,3%.