Фото УНИАН

Уряд має намір до кінця 2016 року збільшити в три рази кількість вагових комплексів на українських дрогах - до 105 одиниць з 34.

Про це йдеться в проекті Плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.

Згідно з документом, метою подібного рішення є запобігання руйнуванню дорожнього покриття автомобільних доріг від проїзду перевантаженого вантажного транспорту.

Відео дня

Також наголошується, що уряд має намір заощадити на ремонті дорожнього покриття близько 5 мільярдів гривень. Згідно з планом, на початковому етапі штрафи від перевантаження транспорту принесуть бюджету близько 400 тисяч гривень на місяць.

Крім того, в уряді зазначили, що для впровадження вагового контролю на українських дорогах вже виділені кошти на закупівлю 71 мобільного вагового комплексу.

Читайте такожУкраїнські дороги до кінця року можуть стати платними для вантажівок вагою понад 12 тонн

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр інфраструктури Омелян заявив, що уряд починає жорстку боротьбу з перевантаженням вантажівок, які руйнують дорожнє полотно і знищують українські дороги. "Машини з навантаженням понад 40 тонн по дорогах України їздити не будуть", - підкреслив він.

З 10 травня в рамках спільного плану дій "Укртрансбезпеки", "Укравтодору" і Національної поліції в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях працюють додаткові групи інспекторів "Укртрансбезопасности" для цілодобового здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на дорогах загального користування.

У зв'язку з цим на дорогах в південному регіоні утворювалися кілометрові затори через водіїв фур, які страйкували проти введення вагового контролю. Пізніше, 15 травня, міністр Омелян повідомив, що водії ввічливо проїжджають на пункти контролю, а в разі перевантаження платять штраф і на місці розвантажують вантажівки.

Читайте такожГлава "Укравтодору": Для приведення у належний стан доріг необхідно мінімум 10-15 років

Пізніше депутати фракції "Народний фронт" зареєстрували у Верховній Раді два законопроекти, спрямовані на захист автомобільних доріг України від руйнування перевантажених автотранспортом.