Фото УНИАН

На дорогах Львівщини у літній період обмежили рух великовагового транспорту у денний час, повідомляє Zaxid.net.

"Служба автомобільних доріг у Львівській області нагадує, що великому транспорту вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн в період температури повітря більш ніж +28°С заборонений проїзд дорогами державного та місцевого значення у денний час з 10:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення прийняла Львівська обласна рада 07.07.2015 року з метою запобігання руйнування дорожнього полотна та збереження дорожньої інфраструктури, що потребує значних матеріальних затрат для її відновлення.

Відео дня

Читайте такожКабмін має намір потроїти кількість вагових комплексів на українських дорогах

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр інфраструктури Омелян заявив, що уряд починає жорстку боротьбу з перевантаженням вантажівок, які руйнують дорожнє полотно та знищують українські дороги.

"Авто з навантаженням понад 40 тонн по дорогах України їздити не будуть", - підкреслив він.

З 10 травня в рамках спільного плану дій "Укртрансбезпеки", "Укравтодору" і Національної поліції в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях працюють додаткові групи інспекторів "Укртрансбезпеки" для цілодобового здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на дорогах загального користування.

У зв'язку з цим на дорогах в південному регіоні утворилися кілометрові затори через водіїв фур, які страйкували проти введення вагового контролю. Пізніше, 15 травня, міністр Омелян повідомив, що водії ввічливо проїжджають на пункти контролю, а в разі перевантаження платять штраф і на місці розвантажують вантажівки.