Фото УНИАН

Українські митниці - учасники експерименту щодо розподілу понадпланових доходів з початку експерименту, тобто з вересня 2015 року, перерахували на розвиток інфраструктури в своїх областях 1,3 мільярда гривень.

"Протягом вересня 2015 року - травня 2016 року митницями ДФС на розвиток інфраструктури (реконструкція, поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення) перераховано понад 1,3 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожДФС пообіцяла більше грошей на будівництво доріг

Відео дня

За інформацією ДФС, найбільшу ефективність у "дорожньому експерименті" продемонструвала Львівська митниця, яка з початку експерименту направила на ремонт доріг 453,5 мільйона гривень. Разом з тим найгірші результати продовжує показувати Одеська митниця - перевиконання показників і, відповідно, перерахування до спецфонду регіону відбулося лише в січні та лютому 2016 року, за цей період перераховано 92 мільйона гривень. За вересень-грудень 2015 року та березень-травень 2016 року Одеська митниця не виконувала планові надходження митних платежів.

Як повідомляв УНІАН, з вересня 2015 року в Україні реалізується безпрецедентний експеримент, спрямований на розвиток інфраструктури Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, - 50% від суми перевиконання планових щомісячних митних платежів направляються до спеціальних фондів відповідних регіональних бюджетів. Пілотний проект почався з Одеської, Волинської, Львівської і Чернівецької областей, а в січні цього року до нього приєднався Київ.