utg.ua

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") має намір з 1 серпня поточного року повністю перевести свої закупівлі на використання системи електронних державних закупівель Prozorro, повідомили УНІАН у прес-службі держагентства.

"З 1 серпня всі закупівлі галузі будуть проводитися виключно на Prozorro. Держагентство сподівається, що завдяки цьому вдасться значно зекономити бюджетні кошти і спрямувати їх на ремонт доріг", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, 13 червня "Укравтодор" розмістив своє перше оголошення на електронному майданчику Smarttender.biz, яка є частиною системи публічних закупівель ProZorro, з пошуку компанії, яка буде виконувати незалежний контроль якості виконання дорожніх робіт на автомобільних дорогах країни.

Відео дня

Крім того, "Укравтодор" має намір найближчим часом розмістити на даній площадці ще одну конкурсну оголошення з пошуку виконавців науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт для дорожньої галузі.

Так, загальна доаукциона вартість двох закупівель для "Укравтодору" становить близько 55 мільйонів гривень.

"Перехід на систему ProZorro - це дуже важливий крок на шляху до перезавантаження всієї системи закупівель дорожньої галузі. Значущим відмінністю електронних закупівель від традиційних є те, що кожен етап знаходиться у вільному доступі. Вся технічно-кошторисна та кваліфікаційна документація, яка залишалася таємницею навіть при відео-трансляції тендерів держагентства наживо, відтепер буде доступна для громадськості в режимі онлайн", - цитує прес-служба виконуючого обов'язки голови "Укравтодору" Євгена Бараха.

Також повідомляється, що найближчим часом "Укравтодор" планує здійснити допорогову закупівлю канцелярських товарів для потреб апарату держагентства.

Читайте такожГройсман вимагає якісного ремонту доріг і обіцяє перевірити, куди пішла кожна гривня

Як повідомляв УНІАН, 13 червня "Укравтодор" оголосив тендер з пошуку компанії-контролера якості дорожніх робіт в країні. Очікувана вартість послуг таких послуг становить 20 мільйонів гривень з урахуванням ПДВ. Аукціон відбудеться 19 серпня.

Верховна Рада 25 грудня 2015 року прийняла закон, що встановлює обов'язкове проведення усіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, а з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

Очікується, що за підсумками 2016 використання Prozorro дозволить заощадити близько 5 мільярдів гривень.

У 2015 році Міністерство інфраструктури України розпочало процес децентралізації системи управління дорожнім господарством, що передбачає передачу доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади. Крім того, міністерство має намір позбавити "Укравтодор" функцій виконавця і контролера, залишивши йому лише повноваження виступати замовником будівництва дороги.