Фото УНИАН

Міністерство інфраструктури змінило склад правління держкомпанії "Автомобільні дороги України" і призначив її головою Артема Грінченка, який очолює ліквідаційну комісію компанії.

Читайте такожМінінфраструктури вирішило боротися з корупцією за допомогою корейської системи прозорого будівництва доріг

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Відео дня

Міністр також підкреслив, що це рішення стане черговим кроком у боротьбі з корупцією в дорожній галузі.

"Підкреслюю: корупції більше не повинно бути! Бізнес "as usual" закінчився! В цьому напрямку співпрацюємо з СБУ, НАБУ і Національною поліцією. Тепер - робота на країну, реформа «Укравтодору, - написав Омелян. - Попросив кожного співробітника «Укравтодору» підтримати реформу, від успішності якої виграють усі. Від ефективності реформи і від порядності нового керівництва також залежить, чи вдасться зберегти честь галузі".

Як повідомляв УНІАН, рішення про ліквідацію держкомпанії "Автомобільні дороги України" Кабінет міністрів України прийняв ще 8 липня минулого року у зв'язку з реформою дорожньої галузі країни. Дана реформа передбачала передачу доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади. Крім того, міністерство планувало позбавити "Укравтодор" функцій виконавця і контролера, залишивши йому лише повноваження виступати замовником будівництва дороги.

Ліквідацію ДАК «Автомобільні дороги України», а також інвентаризацію активів з подальшою передачею облавтодорів планувалося завершити до кінця 2015 року.