Фото УНИАН

Кабінет міністрів України ініціює восени проведення перевірок якості виконання дорожніх робіт і стану дорожнього господарства в Україні, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Читайте такожОмелян очікує майже $2 мільярди від міжнародних донорів на будівництво доріг

Відео дня

Він зазначив, що перевірки будуть повсюдними і глибокими - з урахуванням оцінки тендерних процедур та організації оплати всіх проведених робіт. Гройсман пообіцяв, що реакція на факти порушення законодавства, у разі їх виявлення, буде максимально жорсткою - аж до порушення кримінальних справ і винесення суворих вироків.

«Ми почали масштабний ремонт доріг у країні. Але дуже важливо, щоб «Укравтодор» ефективно використовував кожну гривню. Хочу передати привіт усім дорожнім структурам і повідомити, що восени ми перевіримо процес (ремонту робіт - УНІАН). Виберемо три-п'ять-сім об'єктів, перевіримо все, що було зроблено, знайдемо всіх, кому перераховували гроші. Якщо знайдемо те, що якісь гроші були переведені в готівку, будете сидіти. Тому краще працюйте, працюйте на совість», - сказав глава уряду. 

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що реконструкція і будівництво нових доріг у країні стануть можливими тільки після створення дорожнього фонду наступного року.

Цього року Кабінет міністрів розраховує направити на дорожній сектор близько 19 млрд грн. У цілому, поточного року уряд планував відремонтувати і побудувати 1700 км доріг, що становить близько 10% протяжності всіх автомобільних трас країни.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менше як у 60 млрд грн.