REUTERS

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Спочатку Google запустила пілотний проект тільки для своїх співробітників біля штаб-квартири в Каліфорнії. Він дозволяє за допомогою програми Waze шукати попутників.

В ході реалізації пілотного проекту в околицях Сан-Франциско кожен може зареєструватися в якості водія, однак кількість обслуговуваних пасажирів буде обмежено 25 тисячами — це персонал розташованих там великих фірм, таких як сам Google, а також Wal-Mart Stores і Adobe. Здійснювати поїздки можна буде лише двічі на день — на роботу і з роботи.

Відео дня

Читайте такожВ Україну слідом за Uber хоче зайти ще один європейський сервіс замовлення таксі

Тепер, як розповів співрозмовник газети, цієї осені компанія має намір запустити програму для користувачів Waze в Сан-Франциско (штат Каліфорнія). При цьому в планах — розширення сервісу, якщо він буде мати успіх.

Навігаційний додаток Waze, розроблений однойменної ізраїльською фірмою, яка була куплена Google в 2013 році. Він надає в режимі реального часу інформацію про рух автомобілів по трасах на основі даних, отриманих від водіїв-учасників.

На відміну від сервісу Uber, на платформі Waze буде реалізований принцип встановлення зв'язку між потенційним пасажиром і водієм, яким по дорозі. Компанія заявила, що тарифи на сервіс будуть підтримуватися на достатньо низькому рівні, щоб нею не могли скористатися ті, хто хоче здійснювати перевезення на комерційній основі.