militaryarms.ru

Державне підприємство "Антонов" планує поставити Міністерству оборони України три літаки Ан-148, повідомив в ході прес-конференції в Києві президент "Антонова" Олександр Коцюба.

"Ми обговорюємо тактико-технічні характеристики, і думаю, до кінця року ми вийдемо на підписання контракту з постачання нашому Міністерству оборони трьох літаків Ан-148", - сказав Коцюба.

Він також підкреслив, що використання літаків "Антонов" першими особами держави та органами влади, в особливості Міністерством оборони, є додатковим аргументом на користь українських літакобудівників на світовому ринку.

Відео дня

Читайте такожЛегендарний літак "Антей" повернувся до комерційної експлуатації

Як повідомляв УНІАН, 28 грудня 2015 року Кабінет міністрів України виділив 2,2 мільярда гривень державних гарантій Міністерству оборони України для залучення коштів на будівництво літаків Ан-148 і закупівлю танків БМ "Оплот". За рішенням уряду держпідприємства "Завод ім. В. Малишева" виділено 1,083 мільярда гривень держгарантій, держпідприємства "Антонов" - 1,15 мільярда гривень. Кредитні угоди буде укладати Мінфін за поданням Міноборони. Розмір плати за надання держгарантії складе 0,001% від суми гарантійних зобов'язань.

Ан-148 - літак для пасажирських, вантажо-пасажирських і вантажних перевезень на регіональних і магістральних лініях. Представлений в різних модифікаціях з урахуванням цілей і побажань замовника. 26 лютого 2007 року літак Ан-148, його двигун Д-436-148 і допоміжна силова установка АІ-450-МС отримали сертифікати Авіаційного регістру Міждержавного авіаційного комітету і Державної авіаційної адміністрації України. Перший політ Ан-148 виконав 17 грудня 2004 року.