Фото УНИАН

Україна і Греція домовилися про початок розробки проекту щодо організації поромної переправи між країнами.

Читайте такожУкраїнська та грузинська залізниці можуть створити спільне підприємство

Згідно з повідомленням Адміністрації морських портів України (АМПУ), відповідна домовленість була досягнута під час першої технічної наради експертів щодо розвитку співробітництва між Україною та Грецькою Республікою в морській галузі, що пройшла 13-18 вересня в Греції, на якій Україну представляла делегація експертів Міністерства інфраструктури України.

Відео дня

"Зокрема, була досягнута домовленість про взаємну підтримку на рівні міжнародних морських організацій та європейських структур, обмін інформацією, надання допомоги грецькою стороною у реформуванні морського сектору України, зокрема, портової інфраструктури, відповідно до стандартів ЄС, а також початку спільної обробки техніко-економічних аспектів організації поромної переправи між Україною та Грецією", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в АМПУ, за результатами даної зустрічі було підписано спільний протокол, в якому конкретизовані напрями двостороннього співробітництва в морській сфері, а також зафіксовано намір обох сторін створити постійно діючу комісію з морського співробітництва між Україною та Грецією. Наступну зустріч планується провести в 2017 році в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня Україна і Грузія підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізнично-поромного сполучення через морські порти обох країн, що сприятиме активізації та розвитку двосторонніх українсько-грузинських міждержавних зв'язків у транспортній галузі.