Фото УНІАН

Своєчасна підготовка дорожнього господарства до зимового сезону в даний час є пріоритетним завданням нової команди Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодору»).

Читайте такожДорожники заявили про 100% готовність до зими: вже сьогодні можуть виходити і прибирати сніг

Відео дня

Про це повідомив призначений Кабміном 19 жовтня виконувач обов'язків голови держагентства, екс-міністр транспорту Польщі Славомир Новак під час знайомства з колективом підприємства.

«Першочерговим кроком, дуже важливим, стане підготовка доріг до зими, тому що я отримав інформацію від міністра що цього року це зробити потрібно дуже швидко...Я розумію, що завдання на мене покладено дуже великі, і я готовий докласти всіх зусиль, щоб разом ми змогли зробити багато і поліпшити стан доріг... Я думаю, що спільно з командою «Укравтодору» ми швидко ввійдемо в курс справ», - повідомив Новак.

Він наголосив, що реформування «Укравтодору» і покращення стану доріг є непосильним завданням для одного керівника, у зв'язку з цим, він зазначив, що відкритий до співпраці і потребує підтримки не тільки на рівні уряду, а й від колективу підприємства.

Читайте також"Укравтодор" обіцяє до початку зими відремонтувати близько 500 кілометрів доріг

«Я знаю, що легко не буде. Одна людина тут нічого не вдіє, тут потрібна підтримка міністра, уряду, підтримка колективу. Всі, хто хоче чесно і наполегливо працювати - запрошую до нас. Я не маг, не чекайте від мене дива, дороги не будуються так швидко, вони в дуже поганому стані, дасть Бог, ми впораємося», - висловив надію новопризначений керівник «Укравтодору».

У свою чергу, присутній на зустрічі нового керівника держагентства з трудовим колективом міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що готовий надати Новаку повну підтримку на шляху реформ «Укравтодору» і зазначив, що вірить у його успіх на новій посаді. 

«Ця людина є не тільки неабияким політиком, а й дуже талановитим чиновником, який прекрасно розуміє систему європейського зразка, до якої ми повинні прийти. І я впевнений, що у нього це вийде», - повідомив міністр і подякував попередньому керівництву «Укравтодору» за виконану роботу.

«Ми бачимо, що Україна стала будівельним майданчиком у цьому році і я впевнений, що цей темп буде примножено Новаком. Я впевнений, що з Новаком ми отримаємо нову якість українських доріг, новий підхід до системи планування, контролю якості та підвищення безпеки на дорогах», - додав Омелян.

Як зазначив голова Мінінфраструктури, зараз зарплата у Новака буде невелика, але незабаром, можливо, її буде переглянуто.

«Я сподіваюся, що в його випадку буде збільшення зарплати, на рівні уряду», -додав міністр.

У свою чергу, Новак повідомив, що працюватиме п'ять днів на тиждень, а на вихідні їздитиме до родини в Польщу.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Кабінет міністрів призначив екс-міністра транспорту Польщі Славомира Новака головою Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»).

Новак обіймав посаду міністра транспорту Польщі з 2011 по 2013 рік. При цьому під час роботи на батьківщині Новак був замішаний у кількох скандалах. Зокрема, у 2013 році він залишив посаду міністра після скандалу зі швейцарським годинником фірми Ulysse Nardin за 5,5 тис. дол., що його він не вказав у декларації. У розслідуваннях польських журналістів Новак звинувачувався в тісних контактах з бізнесом, а також у махінаціях із сплатою податків.

Виступаючи на засіданні Кабміну, Новак повідомив, що, будучи міністром транспорту, відповідав за стратегію розвитку транспортної галузі Польщі, а також за залучення інвестицій для підготовки до Євро-2012. Також він зазначив, що займався реформуванням «Польських залізниць».