Фото facebook.com/polinka.li

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook директор департаменту міжнародного співробітництва та міжнародної технічної допомоги Львівської облдержадміністрації Поліна Лі.

"Відновлення залізничного сполучення Хирів-Добромиль-Нижанковичі-Перемишль дасть новий імпульс для розвитку Старосамбірщини", - написала Лі.

Читайте такожУкраїна і Грузія домовилися про пряме залізнично-поромне сполучення

Відео дня

На польському порталі Wschodnik.pl зазначається, що відновлення маршруту є ініціативою волонтерів з Польщі, які запропонували відновити залізничний рух закинутою більш як 20 років тому колією Перемишль-Мальховіце.

У зв'язку з цим була організована акція "I Biesczadska Siekierezada Kolejowa", у рамках якої добровольці розчищали закинуту колію від дерев, трави та кущів. Згодом, акція отримала широку підтримку як громадськості, так і влади – її партнерами виступили міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Блащак, Міністерство оборони, Прикордонна варта, Державна пожежна охорона, Поліція Польщі та інші організації. Видання зазначає, що транзитний рух Загуж-Хирів-Перемишль стане можливим вже після відкриття контрольного пункту "Нижанковичі-Мальховіце" на українсько-польському кордоні.