Фото УНІАН

Міжнародна аудиторська і консалтингова компанія PricewaterhouseCoopers (PwC) перемогла в тендері на проведення аудиту фінансово-господарської діяльності Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» за 2015-2016 роки з ціною пропозиції у 5,79 млн грн, що на 42% нижче від очікуваної вартості закупівлі даної послуги.

Читайте також80% підрозділів "Укрпошти" не мають жодного комп'ютера

Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, відповідно до законодавства процедура закупівлі проводилася через систему публічних електронних закупівель ProZorro.

Відео дня

Зокрема, 20 вересня цього року «Укрпошта» оголосила тендер на закупівлю послуг фінансового аудиту з очікуваною вартістю закупівлі 10 млн грн, яка була сформована на підставі комерційних пропозицій, отриманих від аудиторських компаній до дати оголошення тендера.

У повідомленні наголошується, що проведення оцінки майна та майнових прав проходить в рамках процесу корпоратизації «Укрпошти» і є необхідним для формування статутного капіталу майбутнього публічного акціонерного товариства «Укрпошта».

За даними прес-служби, 3 листопада відбувся аукціон, під час якого найменшу ціну запропонувала компанія PwC - 5,79 млн грн, а вже 7 листопада «Укрпошта» визнала її переможцем цього тендеру. 

«Укрпошта», завдяки максимальному залученню учасників на закупівлю послуг з проведення оцінки майна та майнових прав, заощадила понад 4 млн грн», - відзначили в прес-службі.

У повідомленні наголошується, що «Укрпошта» переходить на міжнародні стандарти фінансової звітності, що дасть змогу вивести підприємство на новий рівень прозорості і надасть можливості для залучення міжнародного фінансування.

Як повідомляв УНІАН, на початку липня 2015 року урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики підтримав рішення провести реорганізацію «Укрпошти».

15 квітня міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Мінінфраструктури розраховує завершити процес корпоратизації держпідприємства до кінця 2016 року.

З 1 липня вступив на посаду новий директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, призначений урядом на цю посаду в квітні за результатами кадрового конкурсу. За його словами, корпоратизацію буде завершена до серпня 2017 року.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тисяч відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку і доставку споживачам понад 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє понад 83 млн пенсій.

У 2015 році УДППЗ «Укрпошта» отримало 53 млн грн прибутку – найкращий результат за останні 15 років. У 2014 році компанія отримала 4 млн грн збитків.