Ілюстрація REUTERS

Шлях поїзда пролягав через Казахстан, Росію, Білорусь, Польщу, Німеччину. Бельгію і Францію. Всього за ці 18 днів потяг подолав майже 12 тисяч кілометрів.

Читайте такожУкраїна увійде в створювану Китаєм асоціацію "Шовковий шлях", бюджет якої $46 мільярдів

Вантаж поїзда складався в основному з одягу та інших товарів широкого споживання, вироблених в Китаї. Всього він доставив до Британії 34 контейнери товарів, повідомляє ВВС.

Відео дня
Фото ВВС

Очікується, що поїзди цим маршрутом відправлятимуться щотижня. Автори ідеї відзначають, що доставляти вантаж поїздом швидше, ніж морем, і дешевше, ніж літаком.

Уточнюється, що на дорогу з Китаю до Британії поїзд витрачає на 30 днів менше, ніж вантажне судно, а коштує така подорож в п'ять разів дешевше, ніж вартість одного літака.

Читайте такожКазахстан пропонує везти вантажі з України за маршрутом "Шовкового шляху" в обхід Росії

Британія стала 18-ю європейською країною, з якою Китай встановив пряме залізничне сполучення, а Лондон - 15-ю європейською столицею, куди курсують регулярні вантажні поїзди з Китаю.

В останні роки Китай розширив свої залізничні перевезення в країни Європи в рамках багатомільярдного державного проекту "Новий шовковий шлях". До червня 2016 року з Китаю до Європи прийшов 1881 склад.

Всього поїзди з Китаю використовують 40 залізничних маршрутів в різні європейські міста. У 2015 році обсяг китайського експорту становив 2,27 трлн доларів, скоротившись з 2,34 трлн в 2014 році, а економічне зростання за той же період стало найнижчим за останні 25 років.