false

Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» веде переговори з американською корпорацією General Electric щодо великовузлового виробництва локомотивів на потужностях Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ).

Читайте також"Укрзалізниця" хоче орендувати локомотиви у Казахстану

Про це заявив заступник директора департаменту стратегічного планування «Укрзалізниці» Олександр Малаков на прес-конференції в Європейській Бізнес Асоціації.

Відео дня

«Згідно з планом «Укрзалізниці», планується придбати в 2018 році 30 нових локомотивів тепловозної тяги. Зараз відбуваються переговори з General Electric щодо великовузлового складання цих локомотивів на потужностях КВБЗ», - сказав він.

При цьому Малаков зазначив, що договір передбачає випуск 30 тепловозів наступного року.

«Завдання довести локалізацію локомотивів в Україні до рівня 40%. Договір має бути укладений до кінця року», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що «Укрзалізниця» розраховує на початок спільного виробництва локомотивів з американською компанією General Electric в 2018 році.

3 жовтня президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом і виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Джеймі Міллером, на якій, зокрема, обговорювалися перспективи участі американської сторони в модернізації «Укрзалізниці».

4 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що «Укрзалізниця» і General Electric Transportation домовилися підписати рамкову угоду про співпрацю.

Довідка УНІАН. General Electric - американська багатогалузева корпорація, виробник багатьох видів техніки, включаючи локомотиви, енергетичні установки (в тому числі атомні реактори), газові турбіни, авіаційні двигуни, медичне обладнання, побутову та освітлювальну техніку, пластмаси та герметики.