Фонд соціального захисту інвалідів має намір придбати у 2013 році понад 500 автомобілів на відкритих торгах. Відповідне оголошення розміщене на веб-порталі державних закупівель.

Обсяг закупівель, згідно з оголошенням, становить 359 легкових автомобілів із звичайним управлінням, 66 автомобілів із спеціальним управлінням для інваліда з каліцтвом однієї ноги і 80 автомобілів для інвалідів з каліцтвом обох ніг. Попередній обсяг фінансування покупки не називається, джерело фінансування – кошти державного бюджету. Термін розкриття пропозицій – 7 лютого 2013 року.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2012 року Кабінет Міністрів затвердив державну цільову програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року, на реалізацію якої планується направити близько 14 млрд грн. Метою програми є забезпечення прав і задоволення потреб інвалідів нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життя згідно з Конвенцією про права людини.

Відео дня

Виконання програми має забезпечити: створення для інвалідів безперешкодного доступу до об'єктів суспільного призначення, транспорту; вдосконалення порядку проведення медико-соціальної експертизи; попередження дискримінації за ознаками інвалідності, зокрема, шляхом посилення відповідальності за таке порушення.

Нагадаємо також, що за підсумками 2012 року кількість автомобілів, придбаних безпосередньо для забезпечення потреб інвалідів, становила 1788 штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

УЗ пропонує купити за рахунок держбюджету вагони, обладнані для поїздок інвалідів