«Укрзалізниця» з 15 лютого почне попередній (за 45 діб) продаж квитків на міжнародні потяги, в тому числі і до Росії, на дати з 31 березня з урахуванням переходу України на літній час.

Як повідомив журналістам перший заступник начальника Головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Ігор Бреус, «графік руху поїздів коригується з урахуванням переходу України на літній час».

«Жодних проблем для пасажирів не буде. Завтра квитки будуть вже у продажу, як це встановлено існуючим порядком», - сказав він.

Відео дня

Нагадаємо, Російські залізниці заявили про припинення продажу квитків на потяги, що прямують у напрямку України, з 30 березня поточного року у зв'язку із зверненням української сторони з приводу відсутності остаточного рішення про перехід України в березні 2013 року на літній час.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало законопроект, згідно з яким пропонується ввести час другого часового поясу (київський час) без щорічного переходу на «літній» час. Проектом закону на території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки. Встановлення такого порядку обчислення часу спрямовано на «забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій», стверджують у Мінекономрозвитку.

У січні 2013 року питання переходу на літній час знову обговорювалося в Мінекономрозвитку, однак остаточного рішення так і не ухвалили.