Президент України Віктор Янукович вважає, що ця зима показала, що Україна має змінювати технології для будівництва та ремонту доріг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування з громадянами в прямому ефірі проекту «Діалог з країною», який транслювався загальнонаціональними телеканалами.

«Ця зима була особливою з точки зору погодних умов, і наслідки цієї зими повинні бути враховані у подальшій державній політиці будівництва і ремонту доріг», - наголосив він.

Відео дня

В.Янукович вважає, що повинен бути зовсім інший підхід, й інше фінансування, ніж те, що сьогодні є.

«Найближчим часом це питання буде розглянуто, буде запропонована система підходу до вирішення цих проблем, і це питання не може вирішувати жодна мерія, жодна місцева адміністрація, це питання - загальнодержавне і загальнонаціональна», - наголосив В.Янукович.

Водночас він фактично не відповів на запитання щодо притягнення до відповідальності винних у жахливому стані доріг в Києві після поточної зими.

Як повідомляв УНІАН, 18 і 20 лютого в Києві автомобілісти проводили акції проти поганого стану доріг у столиці.

Міністр інфраструктури Володимир Козак 18 лютого на брифінгу повідомив, що загальна площа ям на автомобільних дорогах по всій Україні на сьогодні досягла 1,4 млн кв. м.

Комунальна корпорація «Київавтодор» у 2012 році відремонтувала 124,7 тис. кв. м дорожнього покриття, що становить 8,9% від необхідного обсягу.

Водночас капітальний ремонт доріг у 2012 році було виконано на 2,3% необхідного обсягу (35,1 тис. кв. м), а поточний ремонт здійснено на 6,6% (89,6 тис. кв. м).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Укравтодор» відзвітував Азарову про ліквідацію 45% ямковості на основних дорогах

«Київавтодор» визначив перелік вулиць для першочергового ремонту

«Укравтодор» почне ямковий ремонт після підвищення температури до +5

ДАІ констатує - стан автодоріг вимагає вжити невідкладних заходів

Азаров доручив готуватися до ремонту доріг і чекати погоди