Починаючи з 14 березня, у зв'язку з проходженням по території України циклону з Балканського півострова, в країні очікується ускладнення погодних умов.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в понеділок, 11 березня.

«У період переміщення циклону погодні умови будуть надзвичайно контрастними на території України. У західних областях будуть сильні снігопади, істотне підвищення висоти снігового покриву. Все це відбуватиметься на тлі сильних штормових вітрів - до 25 м/сек», - сказав М.Кульбіда.

Відео дня

Водночас у південних, східних і центральних областях спостерігатиметься дощова погода і високий температурний режим, зазначає директор Гідрометцентру. Вночі температура повітря тут становитиме 3-8 градусів тепла, вдень 10-15 градусів вище нуля, а в Криму - до 20 градусів тепла.

За словами М.Кульбіди, після проходження циклону, який залишить Україну вже 16 березня, у західних регіонах очікується істотне зниження температур - до 10-15 градусів морозу вночі і 3-8 градусів нижче нуля вдень. Похолодання прийде і в центральну частину країни - вночі температура опуститься до 3-8 градусів морозу, вдень - до 0-5 градусів нижче нуля. Позитивний температурний режим утримається лише на півдні країни та в Криму.