Варшава. Літак чеської авіалінії Travel Service, котрий вчора увечері під час посадки виїхав за межі злітно-посадкової смуги, заблокував на невизначений час роботу одного із найбільших летовищ у Польщі - Katowice Airport.

Про це УНІАН повідомила прес-служба летовища, відзначивши, що жоден з 185 людей, які перебували на борту Boeing 737-800, не постраждали.

"Зараз тривають роботи для того, аби забрати літак зі смуги. На цей момент важко визначити, як довго це триватиме, оскільки повинні бути виконані усі процедури визначені державною комісією із вивчення причин авіаційних аварій, перевізника та страхової компанії", - відзначила прес-служба.

Відео дня

Ситуацію ускладнює те, що літак загруз в ґрунті за злітною смугою, що вимагає використання додаткової техніки, яка б дала змогу його витягнути.

Польські медіа повідомляють, що робота летовища буде заблокована щонайменше кілька годин, не виключаючи, що усі процедури можуть тривати навіть до половини дня.

Летовище, яке знаходиться біля польського міста Катовіце на півдні Польщі, вже оголосило про відміну 5-ти із 17-ти включених у сьогоднішній розклад рейсів, а літаки, які мали прибувати до цього міста переправляються до Кракова.

Єдиний рейс в Україну, котрий включений в розклад, запланований на 19.25 (за місцевим часом) до Києва.

Літак, котрий виїхав за злітну смугу, виконував чартерний рейс з єгипетського Шарм ель Шейха.

Довідка УНІАН. Послугами Катовіцького летовища минулого року скористалося майже 2,1 млн пасажирів, що дозволило йому зайняти четверте місце серед усіх 12-ти летовищ у Польщі з долею ринку в близько 11%.

З Катовіц літають майже 40 авіакомпаній, зокрема Wizzair, яка виконує рейси до Києва.