В Европе за 38 млн евро создадут инфраструктуру для авто на водородном топливе

Виробники автомобілів і водневого палива підписали в Лондоні угоду про спільний розвиток технологій та інфраструктури транспортних засобів з живленням від водневих паливних елементів. Проект HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) є найбільшою подібною програмою в Європі і передбачає інвестиції в 31 млн фунтів (38,4 млн євро), повідомляє «Ведомости».

Програмою керує адміністрація Великого Лондона, партнерами стали автовиробники - BMW, Daimler, Honda, Hyundai і Toyota, газовидобувні компанії - Air Products, Copenhagen Hydrogen Network, ITM Power, Linde і BMP і агентства з енергетичного консалтингу.

Проект фінансується державно-приватним партнерством підтримки наукових досліджень, технологічних розробок і демонстрації водневих технологій Fuel Cells and Hydrogen Joint Зобов'язання за участю Єврокомісії.

Відео дня

Результатом спільної роботи має стати популяризація електромобілів на паливних осередках як екологічно чиста альтернатива традиційним транспортним засобам, йдеться в повідомленні Honda.

Зниження вартості технології та розвиток інфраструктури водневих заправних станцій поступово зробить автомобілі на паливних осередках більш доступними для покупців у Європі, вважають учасники. Інвестиції будуть спрямовані на створення нових моделей електромобілів і кластерів заправних станцій в різних регіонах Європи.

Для проекту будуть використовуватися 110 електромобілів з живленням від водневих паливних осередків, з яких 75 - кросовери Hyundai ix35 Fuel Cell, повідомила південнокорейська компанія. Автомобілі будуть поставлені в Больцано, Копенгаген, Інсбрук, Лондон, Мюнхен і Штутгарт.