Детей железнодорожников из-за аннексии Крыма отправят на отдых в другие курорты

Міністерство інфраструктури України має намір перенаправити дітей залізничників на відпочинок в інші туристичні регіони України у зв'язку з анексією Криму Росією.

Як повідомили УНІАН у прес-службі міністерства, про це повідомив його голова Максим Бурбак під час зустрічі з трудовим колективом Запорізького електровозоремонтного заводу.

"Незважаючи на ситуацію на Кримському півострові, діти наших залізничників будуть оздоровлені. Залізничні профспілки готові перенаправити дітей для відпочинку на курорти, в санаторії, туристичні бази на Азовському морі, Запорізькому регіоні, Одеській області та в Карпати. Фінансові зобов'язання щодо цього питання будуть повністю виконані в рамках Галузевої угоди", - цитує прес-служба Бурбака.

Відео дня

Разом з тим, міністр підкреслив, що Україна не визнає анексію Криму, на всіх захоплених об'єктах, які розташовані на території півострова і входять у сферу управління підконтрольного йому міністерства, проведена інвентаризація та права на ці активи будуть відстоюватися відповідно до міжнародного права.

Читайте також"Укрзалізниця" змінить графік руху поїздів через анексію Криму

Як уточнили УНІАН у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), у 2013 році оздоровлені близько 23 тис. дітей у 24 дитячих установах, зокрема, діти-сироти, діти-інваліди, діти, які залишилися без піклування батьків, діти, батьки яких загинули на виробництві та ін.

Читайте також"Укрзалізниця" розробить новий маршрут до курортів Бердянська

Як повідомляв УНІАН, за даними Асоціації лідерів туристичного бізнесу України, через окупацію Криму Російською Федерацією від поїздок на курорти півострова в поточному році можуть відмовитися близько 4 млн українських туристів, турпотік буде перенаправлено в інші туристичні регіони України, а також на недорогі європейські курорти.