Комиссия

Комісія Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") 20 травня виїде на місце зіткнення пасажирського потягу, що прямував за маршрутом Москва-Кишинів, з вантажним поїздом, яке сталося сьогодні опівдні в Підмосков'ї, повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

До складу комісії увійдуть керівники і фахівці головного управління безпеки руху, вагонного і колійного господарств відомства.

В "Укрзалізниці" також підтвердили, що вагони вантажного потягу справді належали Українському державному центру транспортного сервісу (УДЦТС) "Лиски" (Київ).

Відео дня

Читайте такожДонецька залізниця відновила рух вантажних поїздів

За попередньою інформацією "Укрзалізниці", вантажний контейнерний потяг №1484 був сформований на станції Вадул-Сірет і курсував на станцію Москва-вантажна. Потяг був сформований з 44 фітингових платформ з контейнерами, які перебувають на балансі підрозділу "Укрзалізниці", - УДЦТС "Лиски".

В результаті сходу з рейок 15 вагонів з голови потягу відбулося зіткнення з вагонами пасажирського потягу №341 за маршрутом Москва - Кишинів, який після зіткнення залишився на рейках.

"На територію Росії вантажний потяг був переданий у пункті прийому-передачі на стику "Хутір-Михайлівський" 19 травня о 10:13 після техогляду російськими залізничниками. Точну причину аварії встановить спеціальна комісія, яка працюватиме безпосередньо на місці події. "Укрзалізниця" виражає співчуття рідним загиблих і постраждалих в аварії", - наголосили в прес-службі відомства. 

Як повідомляв УНІАН, о 12:32 на перегоні Нара – Бекасове-1 Московської залізниці стався схід 16 вагонів вантажного потягу з подальшим зіткненням з пасажирським поїздом № 341 Москва-Кишинів.

У пасажирському потягу пошкоджені 7 і 8 вагони. В результаті зіткнення потягів загинуло 5 людей, близько 50 постраждали, 15 з них перебувають у тяжкому стані й евакуйовані вертольотами до лікарень.

Наразі в компанії «Російські залізниці» з'ясовують громадянство загиблих і постраждалих. 

Слідчий комітет Росії з'ясовує всі обставини залізничної аварії, що сталася, зокрема, вже встановлено, що ця подія сталася через від'єднання контейнера вантажного потягу, який зачепив пасажирський состав і пошкодив три вагони. 

В цілому, слідство розглядає три версії події: неналежний стан рухомого складу вантажного потягу, неналежний стан залізничних колій, порушення в діях членів локомотивної бригади вантажного потягу.

За цим фактом слідчими органами Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного транспорту, що призвело з необережності смерть двох або більше осіб).