В период с 1 по 16 июня 2014 года сократила пассажироперевозки в аннексированный Крым / Фото УНИАН

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») в період із 1 по 16 червня 2014 року скоротила пасажироперевезення з материкової частини України до анексованого Криму порівняно з аналогічним періодом 2013 року в 2,8 раза – до 51,2 тис. пасажирів із 142 тис. осіб.

Читайте такожСьомий Hyundai повертається після модернізації

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Ігор Бреус. 

Відео дня

За словами Бреуса, у зв'язку з переорієнтацією пасажиропотоку з кримського півострова на інші літні курорти України "Укрзалізниця" призначила поїзди у напрямку Генічеська, Бердянська, Херсона, Миколаєва та Одеси.

Він також повідомив, що загалом у графіку руху поїздів на 2014-2015 роки, який почав діяти з 1 червня, «Укрзалізниця» передбачила курсування 51 пари поїздів у напрямку Криму. На сьогодні у цьому напрямку встановлено курсування 28 пар поїздів, зокрема з України до Криму – 17 пар, із Криму до Москви – чотирьох пар, із Білорусії до Криму – семи пар.

Бреус нагадав, що «Укрзалізниця» відкрила попередній продаж квитків на поїзди до Криму до 15 липня 2014 року.

«На сьогоднішній день ми ведемо роботу з РЗ (Російські залізниці - УНІАН) щодо організації відкриття продажів квитків на поїзди сполученням із Кримом, оскільки ще не всі організаційні питання й взаєморозрахунки вирішені. Це стосується як продажу проїзних документів, так і обслуговування локомотивів локомотивними бригадами в кримському сполученні з території Придніпровської залізниці», - пояснив він.

Також начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» нагадав, що вартість залізничних квитків на поїзди, що курсують між Кримом і материковою Україною, залишиться такою самою й розраховуватиметься за внутрішньодержавними тарифами.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» в березні-квітні 2014 року скоротила пасажироперевезення між материковою частиною України й анексованим Кримом порівняно з аналогічним періодом 2013 року на 40,7% – до 493,7 тис. пасажирів із 832,2 тис. осіб.

У лютому Росія ввела війська на територію українського Криму і в березні, після проведення на півострові нелегітимного референдуму, анексувала його.