На Запорожье возобновили движение поездов через мост, который взорвали боевики / Фото УНИАН

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») 2 липня з 17:00 повністю відновила рух через залізничний міст, підірваний 24 червня невідомими на ділянці перегону Оріхівська - Мала Токмачка (Запорізька область), повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

"У дуже стислі терміни, всього за вісім днів, придніпровські залізничники виконали комплекс ремонтно-відновлювальних робіт", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, залізничники демонтували дві пошкоджені вибухом прольотні споруди, залізничні колії на них і підфермовий блок опори шляхопроводу. Одну демонтовану прольотну споруду відремонтували і встановили на місце, другу, - замінили прольотною спорудою із спеціального запасу. Також залізничники відновили колії і виконали монтаж нових підфермових залізобетонних блоків.

Відео дня

Всі роботи виконувалися силами і коштами Придніпровської залізниці – колійним господарством, службою будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд, апаратом безпеки руху потягів і автотранспорту.

Випробування мостової споруди після відновлювальних робіт проведено фахівцями проектно-дослідного інституту «Дніпрозалізничпроект», сказано в повідомленні.

Читайте такожМВС: Залізниці на Сході підриває Безлер, щоб збирати "данину" з поїздів

Як повідомляв УНІАН, 24 червня о 2:20 до чергової частини Оріхівського РВ ДУМВС України в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що невідомі висадили у повітря міст на виїзді з міста Оріхів у бік села Новоданилівка.

Читайте такожВ «Укрзалізниці» розповіли подробиці вибуху залізничного мосту на Запоріжжі

Через підрив придніпровська залізниця змінила маршрут курсування пасажирських потягів №569\570 Харків – Бердянськ – Харків №211\212 Москва – Бердянськ – Москва і №471\472 Дніпропетровськ, Кривий Ріг – Бердянськ – Дніпропетровськ, Кривий Ріг через Запоріжжя, Федорівку, Великий Токмак, Бердянськ.

Читайте такожТерористи підірвали колію під вантажним поїздом, постраждалих немає

«Укрзалізниця» планувала за два тижні повністю завершити роботи з відновлення залізничного моста.