REUTERS

Сума збитків, завданих інфраструктурі України в Донецькій і Луганській областях в результаті бойових дій, попередньо оцінюється в 1 млрд грн.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН в Слов'янську міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

“Сума разом зі збитками по "Укрзалізниці" - близько 1 млрд грн. Це попередні цифри і, на жаль, вони не будуть зменшуватися", - сказав міністр.

Відео дня

Під час бойових дій постраждали автомобільні дороги, мостові переходи, залізнична інфраструктура, а також аеропорти Донецька та Луганська.

Бурбак зазначив, що збитки дорожнього господарства, за попередньою інформацією, складають 500 млн грн.

Читайте такожНа Донеччині і Луганщині необхідно відновити понад 900 км пошкоджених доріг

У той же час міністр підкреслив, що, за попередньою інформацією, у донецькому та луганському аеропортах злітно-посадочні смуги, які є найдорожчим інфраструктурним об'єктом в аеропорту, не постраждали.

Читайте такожКабмін оцінив відновлення Донбасу в 8 млрд гривень

“Попередньо була інформація, що злітно-посадкові смуги не постраждали, це найдорожче. Термінали можна засклити, але з точки зору інфраструктури, найдорожчий об'єкт - це злітно-посадкові смуги", - сказав Бурбак.

Читайте такожЗМІ: Збитки від боїв на Луганщині значно перевищили мільярд гривень

Як повідомляв УНІАН, внаслідок бойових дій в Донецькій і Луганській областях частково або повністю зруйновано безліч об'єктів транспортної інфраструктури. Зокрема, терористи багаторазово підривали об'єкти залізниці, здійснювали напади на прикордонні пункти пропуску, обстрілювали аеропорти.