Россия готовит санкции для европейских авиакомпаний / radioscanner.ru

Російські чиновники розглядають можливість обмежити або зовсім заборонити транзитні польоти європейських авіакомпаній з Європи до Азії через свою територію. Про це пишуть «Ведомости» з посиланням на джерела.

За їх даними, розмови про можливе обмеження транзиту для європейських перевізників почалися незабаром після перших санкцій проти Росії з боку Євросоюзу (ЄС). Але останні події - зупинка «Доброльота» і штрафи, які наклала Україна на російські авіакомпанії за польоти у Крим (близько $8,6 млн - «Відомості»), - вимагають відповіді, сказав він.

Читайте такожСанкції ЄС повністю заблокували роботу російської авіакомпанії "Доброльот"Рішення має прийняти уряд, зараз йдуть консультації на рівні Мінтрансу і МЗС.

Відео дня

Для польотів з Європи в Азію авіакомпанії використовують найкоротший маршрут - транссибірський і платять за це гроші «Аерофлоту».

Читайте такожЄС оприлюднив економічні санкції проти РосіїНайбільші партнери - Lufthansa, British Airways, Air France. Lufthansa в курсі проблеми і стурбовані можливими збитками, які оцінюються більш ніж в 1 млрд євро за три місяці ембарго, відзначило джерело. Підтвердити це "Ведомостям" в компаніях не вдалося.