самолет / saanvi.ru

Росія готує кроки у відповідь для Заходу на санкції проти російської авіакомпанії «Добролет», що літала до Криму.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав на засіданні уряду. 

Відео дня

«Ми опрацьовуємо заходи, які можуть стати відповіддю на санкції ЄС проти російської авіакомпанії «Добролет» за ті рейси, які виконувались до Сімферополя», - сказав Медведєв і нагадав, що перший і поки що останній російський лоукостер припинив свою діяльність 4 серпня через санкції.

Він відзначив, що в таких умовах уряд РФ розглядає ряд кроків у відповідь, але це не означає, що їх буде миттєво введено.

Читайте такожРосія забороняє транзитні рейси українських авіакомпаній

Зокрема, сказав Медведєв, йдеться про заборону використання повітряного простору РФ для транзитних рейсів європейських і американських авіакомпаній у регіони Східної Азії.

Медведєв повідомив, що уряд опрацьовує питання про зміну точок входження і виходу в повітряний простір РФ для регулярних і чартерних рейсів європейських компаній, що позначиться на ціні квитків.

Також він заявив, що Росія готова переглянути правила використання транссибірських маршрутів. 

«Хотів би наголосити, що ці заходи не вводяться, а в разі введення можуть використовуватись і всі разом, і окремо», - сказав Медведєв і заявив, що це призведе до зростання витрат західних авіакомпаній.

Як повідомляв УНІАН, російська авіакомпанія «Добролет», яка літала до анексованого Криму, припинила всі польоти через санкції ЄС й анулювання договору лізингу повітряних суден Boeing-737-800.

«У зв'язку з анулюванням договору лізингу повітряних суден Boeing-737-800 через санкції, введені ЄС щодо авіакомпанії «Добролет», ми змушені тимчасово припинити польоти на всіх маршрутах з 4 серпня 2014 року», - йдеться в повідомленні компанії.