Фото УНИАН

Державна авіаційна служба України з 20.00 четверга, 14 серпня, упроваджує для деяких російських авіакомпаній спеціальний режим виконання транзитних польотів через територію України, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Зокрема, спеціальний режим буде застосований до авіакомпаній «Трансаеро» і «Аерофлот-Російські авіалінії», які виконують польоти з Росії до Болгарії, Ізраїлю, Туреччини, Єгипту і Греції через повітряний простір України.

Читайте такожРосія забороняє транзитні рейси українських авіакомпаній

Відео дня

«Ці авіакомпанії зможуть перетинати повітряний простір України, але лише за умови отримання дозволу Державіаслужби окремо для кожного рейсу», - пояснили у відомстві.

Як наголосили у Мінінфраструктури, такі заходи дозволять забезпечити достатній рівень авіаційної безпеки і упорядкувати транзит через Україну тих авіакомпаній, «які нехтують правилами виконання міжнародних польотів у закритому повітряному просторі Автономної Республіки Крим на закритий аеродром Сімферополь".

При цьому в міністерстві нагадали, що повітряний простір над зоною АТО закрито повністю, а безпеку транзитних перельотів над територією України повністю контролює підприємство «Украерорух».

Раніше Державіаслужба наклала на російські авіакомпанії 24,48 млн грн штрафів згідно з українським законодавством за незаконне використання повітряного простору нашої країни.