Железнодорожники восстанавливают мосты на Донбассе / Фото УНИАН

Станом на 15 серпня спеціалізовані підрозділи залізниць України відновили 7 із 17 штучних інженерних споруд, пошкоджених під час бойових дій на сході України між українськими силовиками і проросійськими терористами.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»).

«Станом на 15 серпня залізничники відновили за тимчасовою схемою 7 з 17 пошкоджених інженерних споруд Донецької, Придніпровської та Південної залізниць», - говориться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі відзначають, що застосування тимчасової схеми дозволяє в стислі терміни забезпечити рух поїздів, проте з обмеженням швидкості, тоді як на капітальний ремонт таких об'єктів необхідно значно більший період часу, оскільки він передбачає розробку проекту і значні фінансові вливання.

Читайте такожДонецька залізниця через бої переходить на триденний режим роботи

Зокрема, на Донецькій залізниці відновлено рух за тимчасовою схемою залізничним мостом через річку Сіверський Донець на 442 км перегону Ямполь - Сіверськ; залізничним одноколійним мостом через річку Євсуг на 958 км ділянки Кондрашевська Нова - Старобільськ; залізничним двоколійним мостом на 1036 км напряму Слов'янськ - Шпичкіне, а також відремонтовано пішохідний міст біля станції Красний Лиман.

Водночас, на Придніпровській залізниці шляховики відновили залізничний шляхопровід на 252 км напряму Кривий Ріг - Волноваха.

Також повідомляється, що на Південній магістралі були відновлені залізничні мости на 18 км ділянки Безлюдівка - Мохнач, а також на 37 км напряму Харків – Куп’янськ.

«Через бойові дії шляховики не мають можливості проводити ремонтні роботи на деяких об'єктах. Як тільки буде вільний доступ до зруйнованих інженерних споруд - почнуться активні проектувальні та ремонтні роботи», - наголосили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, відновлення пошкоджених під час бойових дій на сході України 187 об'єктів залізничної інфраструктури обійдеться «Укрзалізниці» за мінімальними підрахунками в 400 млн. грн.

«Укрзалізниця» прогнозує, що у разі подальшої дестабілізації ситуації на сході України, де тривають військові дії українських силовиків проти проросійських терористів, залізнична галузь може втратити до 3 млрд грн за підсумками 2014 року.