/ УЗ

Генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») поставив завдання будівельним підрозділам залізничної галузі України відновити житлові будинки, які були пошкоджені внаслідок пожежі на перегоні Корсунь - Городище в Черкаській області через загоряння 11 цистерн з нафтою.

Як повідомили УНІАН у прес-службі відомства, відновлювальні роботи  розпочнуть вже 23 серпня.

«Укрзалізниця» приносить свої вибачення мешканцям пошкоджених будинків за заподіяну матеріальну шкоду їх майну та допоможе у відновленні їх житла»,- підкреслили у відомстві.

Відео дня

Читайте також«Укрзалізниця» не підтверджує попередню причину аварії вантажного поїзда на Черкащині

Крім того, «Укрзалізниця» зазначає, що залізничники роблять все можливе для того, щоб в найкоротші терміни відновити рух поїздів на перегоні Корсунь - Городище, де сьогодні стався спалах 11 цистерн з нафтою внаслідок сходу з рейок вантажного поїзда.

У прес-службі нагадали, що комісія «Укрзалізниці» під керівництвом генерального директора відомства Бориса Остапюка виїхала до Черкаської області на місце аварії вантажного потяга для розслідування причин сходження з рейок цистерн з нафтою.

Як повідомляв УНІАН, 22 серпня о 6:04 на перегоні Корсунь - Городище в Черкаській області зійшли з рейок вагони з нафтою, в результаті чого сталося загоряння 11 цистерн. Всього у складі вантажного поїзда №1468 було 35 цистерн з вантажем, який прямував зі станції Дрогобич Львівської залізниці до станції Кагамликська Південної залізниці.

У зв'язку з цим інцидентом «Укрзалізниця» змінила маршрут курсування понад 20 пар пасажирських поїздів.

За даними ДСНС в Черкаській області, причиною аварії стало пошкодження осі одній із товарних цистерн з мазутом на стрілці при в'їзді на станцію, що і призвело до відриву вагонів на швидкості від основного складу поїзда.

«Укрзалізниця» не підтверджує ушкодження осі цистерни як попередню причину аварії вантажного поїзда в Черкаській області.

Як повідомив УНІАН, начальник головного управління безпеки руху Укрзалізниці Володимир Крот, який перебуває на місці події, в результаті пожежі обгоріли три будинки, ще два будинки незначно постраждали і вимагають ремонту даху.