REUTERS

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») в результаті дій терористів на сході країни дістала збиток у розмірі близько 900 млн. грн через пошкодження об'єктів залізничної інфраструктури.

Як повідомили УНІАН у відомстві, за попередніми підрахунками фахівців, найбільший обсяг коштів необхідно виділити на відновлення колій – 333,6 млн. грн, а також на ремонт контактної мережі і пристроїв електропостачання – 334,1 млн. грн.

Крім того, на сході України мають бути відновлені вокзали, станції, мости, пішохідні переходи, шляхопроводи, пасажирські і вантажні вагони, тепловози, службові будівлі і техніка. 

Відео дня

«Деякі об'єкти залізничної інфраструктури досі залишаються недослідженими, оскільки через бойові дії доступ до них обмежений», - наголосили в прес-службі.

Також повідомляється, що на звільнених від терористів східних територіях залізничники відновлюють колії за тимчасовими схемами, які дають змогу потягам курсувати з обмеженням швидкості. 

Читайте такожЯценюк оцінив відновлення сходу України у $8 млрд

Станом на початок вересня близько 190 пошкоджених об'єктів Донецької, Південної і Придніпровської залізниць залишаються зруйнованими, решта – вже відновлено. Зокрема, працівники галузі відновили 8 із 17 пошкоджених інженерних споруд.

«Загалом на відновлення залізничної інфраструктури «Укрзалізниця» вже витратила більш як 36 млн. грн власних коштів», - зазначили в прес-службі.

«Укрзалізниця» нагадує, що в результаті бойових дій на сході країни було пошкоджено базу для ремонту та експлуатації залізничної техніки.

Читайте такожУкраїна вимагатиме від Росії компенсації за зруйнований Донбас

Як повідомляв УНІАН, станом на початок серпня «Укрзалізниця» оцінювала збиток, завданий об'єктам залізничної інфраструктури на сході країни в ході бойових дій, у 600 млн. грн.

«Укрзалізниця» прогнозує, що в разі подальшої дестабілізації ситуації на сході України, де продовжуються військові дії українських силовиків проти російських терористів, залізнична галузь може втратити до 3 млрд грн за підсумками 2014 року.