Lufthansa объявила очередную - 8 забастовку / adelante.biz.ua

Льотчики авіакомпанії Lufthansa оголосили черговий страйк, який відбудеться 20 та 21 жовтня, авіакомпанія змушена скасувати 1450 рейсів, повідомив представник Lufthansa в ніч на понеділок, 20 березня. Через страйк постраждають близько 200 тисяч пасажирів, передає DW.

Читайте такожLufthansa розробляє спеціальний літак для транспортування хворих лихоманкою ЕболаПрофспілка закликала пілотів призупинити роботу на 35 годин - з 13.00 понеділка до 23.59 вівторка.

З квітня 2014 року пілоти найбільшої в Європі авіакомпанії провели вже сім страйків. "Сумно, що нам доводиться страйкувати у восьмий раз", - підкреслив офіційний представник Cockpit Маркус Валь.

Компанія Lufthansa наполягає на тому, щоб льотчики на кілька років пізніше виходили на оплачувану пенсію, а профспілка намагається цього не допустити. Компромісні пропозиції профспілки авіакомпанію не влаштовують.

Пілоти жалкують про незручності для пасажирів Lufthansa, викликаних страйком, але мають намір і далі добиватися нового колективного договору про тарифні ставки для всіх членів профспілки.