Ілюстрація / REUTERS

Україна в найближчі 7 років планує збільшити поголів'я молочних корів до 2,76 мільйона голів, повідомляє прес-служба Національної академії аграрних наук (НААН) з посиланням на президента академії Ярослава Гадзало.

Читайте такожБілл Гейтс пожертвував 40 мільйонів доларів на створення ідеальної корови

"Поголів'я молочних корів за цей термін потрібно довести до 2,76 мільйона голів. Досягти цих показників планується за рахунок власного відтворення, закупівлі телиць у населення та імпорту високопродуктивних нетелей", - наводить прес-служба слова Гадзало.

Відео дня

Він зазначив, що зараз в Україні спостерігається тенденція до скорочення поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі і молочних корів.

"Таке становище галузі обумовлює недостатній рівень виробництва продукції на душу населення, а також зависоку частку м'яса птиці в його загальній структурі", - сказав президент НААН.

За словами Гадзало, за 30 років поголів'я корів в Україні скоротилося в 4 рази, свиней - в 2,9 рази, овець і кіз - більш ніж у 6 разів. Левова частка виробництва продукції тваринництва поки припадає на господарства населення - тут виробляють 70% від загального обсягу молока, утримують 49% поголів'я свиней і 74% поголів'я овець.

Збільшити поголів'я великої рогатої худоби і виробництво продукції тваринного походження у НААН пропонують, дотримуючись Стратегії розвитку сільського господарства на період до 2025 року.

На думку президента академії, стабілізація і нарощування виробництва продукції тваринництва є стратегічною метою реформування агропромислового комплексу України на найближчі роки.

Як повідомляв УНІАН, поголів'я великої рогатої худоби в Україні на 1 травня 2018 року становило 3,94 мільйона голів, що на 4,4% менше, ніж на аналогічну дату 2017 року. Зокрема, поголів'я корів становило 2,03 мільйона голів, що на 3,8% менше, ніж на 1 травня минулого року.