Ілюстрація REUTERS

Міністерство сільського господарства і розвитку села Соціалістичної Республіки В'єтнам прийняв постанову про відновлення імпорту пшениці з України.

Читайте такожУкраїна відкрила новий ринок в Азії для експорту курятини і яєць

Про це повідомила Українська зернова асоціація (УЗА), посилаючись на документ від 5 червня 2018 року, яким вона володіє.

Відео дня

Як зазначили в асоціації, постановою Міністерства сільського господарства і розвитку села Республіки В'єтнам прийнято рішення відновити імпорт української пшениці і здійснювати суворий фітосанітарний контроль при імпорті зерна з України.

Прес-служба зазначила, що В'єтнам тимчасово заборонив імпорт пшениці з України в 2015 році у зв'язку з виявленням в зерні амбарного довгоносика, заражене зерно вивозили за підробленими фітосанітарним сертифікатами.

Відновлення імпорту українського зерна В'єтнамом, як йдеться у повідомленні асоціації, стало можливим завдяки проведеним переговорам українською і в'єтнамською сторін. Зокрема, у квітні цього року завершився візит делегації Республіки В'єтнам до України, під час якого в'єтнамська сторона ознайомилася з фітосанітарними процедурами, які здійснюються на території України при експорті пшениці.

Як повідомляв УНІАН, станом на 30 травня експорт пшениці з України з початку 2017-2018 МГ становить 16,1 мільйона тонн.