Дотацію виплатять 3,5 тисяч фермерів на утримання 6 тисяч телят / фото pixabay.com

Міністерство аграрної політики та продовольства України нарахувало фізособам 6,7 мільйона гривень дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

Читайте такожУкраїна хоче до 2025 року збільшити поголів'я молочних корів майже до 3 мільйонів

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Відео дня

"Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснило нарахування дотацій фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби у сумі 6,7 мільйона гривень. Зазначені кошти направлені до підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК для виплати власникам телят", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила прес-служба, дотація буде виплачена 3,5 тисячі фізосіб за утримання більше 6 тисяч телят. Зокрема, за утримання молодняку ВРХ до 5-місячного віку нараховано 562,8 тисячі гривень за 1,8 тисячі голів; до 9-місячного віку - 2,8 мільйона гривень за 2,8 тисячі голів; до 13-місячного віку - 3,3 мільйона гривень за 1,3 тисячі голів.

Також Мінагропрод нарахував 259,2 мільйона гривень за утримання корів.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2017 року Мінагропрод ініціював збільшення суми держпідтримки українських фермерських господарств в 2018 році до 1 мільярда гривень з 65 мільйонів гривень.

Згідно з планами міністерства, частина коштів має піти на підтримку зростання поголів'я худоби, закупівлю молодняку великої і дрібної рогатої худоби, частина - спрямована в будівництво тваринницьких ферм. Крім цього, значна частина коштів має піти на часткову компенсацію вартості придбаного переробного обладнання.

У лютому 2018 року Кабмін затвердив програму підтримки аграрного сектору, що передбачає виділення дотацій у розмірі 6,3 мільярда гривень. З цієї суми 4 мільярда передбачено на підтримку тваринництва, а інші кошти – на компенсацію вартості сільгосптехніки, підтримку фермерства та садівництва.