Ілюстрація REUTERS

Південні та південно-східні області України продовжують страждати від сильної посухи, яка почалася в квітні.

Читайте такожУкраїнські аграрії експортували 39 мільйонів тонн зерна

Про це кореспонденту УНІАН повідомила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко.

Відео дня

«За червень було дуже мало дощів, особливо на півдні України. В основному за червень випало лише від 30 до 50% від місячної норми опадів. Деяке поліпшення є, але на півдні, на жаль, дощів було недостатньо. Тільки в деяких регіонах південних областей пройшли дощі, наприклад, в Одеській області пройшли зливи. На сьогодні можна сказати, що посуха у нас нікуди не поділася на півдні й південному сході», - сказала вона.

Адаменко зазначила, що в інших регіонах України ситуація зі станом сільгоспземель покращилась не тільки завдяки дощам, що випали напередодні, а й завдяки зниженню температури. Однак у південних областях температура залишатиметься на рівні 30 градусів як мінімум до 1 липня.

За її словами, від сильної посухи сьогодні продовжують страждати 25-30% земель сільськогосподарського призначення.

Як повідомляв УНІАН, південні області України з квітня страждають від відсутності опадів, і можливі втрати врожаю через посуху. Незважаючи на це, Міністерство аграрної політики та продовольства зберегло прогноз урожаю цього року на рівні 60 млн тонн.