Ілюстрація REUTERS

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-травні 2018 року зросли на 13,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, повідомила Державна служба статистики.

Читайте такожУкраїна за рік експортувала понад 39 мільйонів тонн зерна

При цьому витрати на виробництво продукції рослинного походження за звітний період зросли на 12,4%, а тваринного – на 16,9%.

Відео дня

У травні порівняно з квітнем витрати на агровиробництво збільшилися на 0,8%. Зокрема, сукупні витрати на виробництво рослинницької продукції в жовтні зросли на 0,8%, а тваринницької – на 0,9%.

Згідно з повідомленням, витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільськогосподарському виробництві, за січень-травень поточного року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 14,4%. У травні порівняно з квітнем витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження збільшилися на 2,8%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частині зони проведення операції Об'єднаних сил.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у 2017 році порівняно з 2016 зросли на 21,8%.