Ілюстрація REUTERS

Низка українських областей поточного року показують рекордні показники врожайності за всю історію спостережень, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Читайте такожВ Україні через рекордний врожай подешевшали яблука

"Оперативні дані про збір пізніх зернових, які ми отримуємо з регіонів, вказують на те, що декілька областей виходять на найвищий рівень продуктивності за історію спостережень", - написав він.

Відео дня

Зокрема, історичний максимум продуктивності кукурудзи очікується у Вінницькій області, де середня врожайність становить 93,6 ц/га; в Київській області з урожайністю 83,6 ц/га та Сумської області з середньою врожайністю 83,3 ц/га.

Також спостерігається рекордна врожайність соняшнику в Хмельницькій (31 ц/га), Черкаській (30,6 ц/га) і Вінницькій (30,5 ц/га) областях.

Ілюстрація REUTERS

Крім того, поточного маркетингового року рекордну продуктивність показує соя в Запорізькій (33 ц/га), Херсонській (32,8 ц/га) і Хмельницькій областях.

Високу продуктивність також демонструють цукрові буряки у Вінницькій (537 ц/га), Хмельницькій (500 ц/га) та Київській (497 ц/га) областях.

Як повідомляв УНІАН, Мінагропрод підтвердив прогноз урожаю зернових в 2018 році на рівні 63,1 мільйона тонн.

Згідно з даними Державної служби статистики, урожай зернових та зернобобових культур в Україні у 2017 році зменшився на 7,3% порівняно з 2016 роком і становить 61,3 мільйона тонн.

Згідно з даними Держстату, урожай цукрових буряків в 2017 році становив 14,5 мільйона тонн при врожайності 465,5 ц/га.