Ілюстрація / REUTERS

Україна може збільшити експорт харчових продуктів і кормів для тварин до Великобританії до 6 мільярдів доларів щорічно, повідомила прес-служба асоціації "Українського клубу аграрного бізнесу" з посиланням на слова президента асоціації Алекса Ліссітси.

Читайте такожЕксперти назвали агропродукти, які найбільше продає Україна

"Після виходу Великобританії з Європейського Союзу в українських товаровиробників може з'явитися унікальний шанс зайти на британський ринок зі своєю аграрною продукцією. І зайти не стільки з зерновими та олійними, скільки з товарами з високою доданою вартістю, потіснивши наших європейських партнерів з британського ринку конкурентнішими цінами при гідній якості української продукції. За моїми скромними підрахунками, Україна вже за перші пару років може наростити експорт продуктів харчування і кормів для тварин до Великобританії до 5-6 мільярдів доларів США щороку", - цитує прес-служба слова Ліссітси.

Відео дня

За словами президента УКАБ, для того, щоб наростити експорт української аграрної продукції до Великобританії, виробники вже зараз мають думати про необхідну якість продукції, сертифікації, можливих партнерів і канали збуту.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня Україна і Великобританія домовилися про узгодження форми двосторонніх сертифікатів на окремі товарні позиції для експорту української аграрної продукції.

Також українська делегація обговорила з представниками британського Агентства з стандартами харчових продуктів розвиток спільної торгівлі, перспективи при оцінці ризиків та удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів.