Ілюстрація REUTERS

Зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-вересні поточного року становить 4,9% порівняно з аналогічним періодом 2017 року, повідомила Державна служба статистики України.

Читайте такожУкраїна вже зібрала понад 50 мільйонів тонн зерна

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період збільшили виробництво на 7,8%, а господарства населення – на 1,9%.

Відео дня

Виробництво рослинницької продукції за дев'ять місяців цього року зросло на 6,9% порівняно з січнем-вереснем минулого року. Зростання виробництва цієї продукції на сільгосппідприємствах становить 9,8%, а в господарствах населення - 3,8%.

Разом з тим виробництво тваринницької продукції за січень-вересень скоротилося на 0,1%. При цьому на сільгосппідприємствах цей показник збільшився на 2,2%, а у господарствах населення скоротився на 3,1%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію c тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні у 2017 році становить 2,7% порівняно з 2016 роком. Зокрема, сільськогосподарські підприємства скоротили виробництво на 3,9%, а населення – на 1,2%.