В Україні хочуть відмовитися від назви "шампанське" / Фото Bart Vermeersch via flickr.com

Українські винороби висловили спільну позицію, яка узгоджується з діями уряду в частині виконання положень угоди про ЗВТ Україна-ЄС в питанні заміни найменувань продукції.

Про це повідомив генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко під час прес-конференції, яка відбулась після засідання ради директорів, передає "Економічна правда".

Читайте такожУкраїнців попередили про різке подорожчання алкоголю у вересні

Відео дня

"Українські винороби готові виконати всі вимоги, які передбачені в рамках Угоди про асоціацію, та перейти на нові найменування для своєї продукції після завершення перехідного періоду", - зазначив Кучеренко.

Нагадаємо, під перейменування підпадають, наприклад, "шампанське" і "коньяк". Цього вимагає Франція, бо ці терміни походять від географічних назв її території — провінції Шампань і міста Коньяк. Так, "шампанське" може стати "ігристим вином", а "коньяк" - "бренді", або отримати інші назви. 

За словами гендиректора, попри ймовірне падіння прибутків виноробів під час переходу на нові найменування, вітчизняні виробники готові до цього.

Раніше у Європейській Бізнес Асоціації повідомили, що кількість підробленого алкоголю в країні збільшилася майже вдвічі порівняно з минулим роком.