Nestle викуповує акції фабрики «Світоч» / фото УНІАН

Один із найбільших виробників продуктів харчування у світі - швейцарська корпорація Nestle, що володіє контрольним пакетом акцій львівської кондитерської фабрики "Світоч", оголосила про примусовий викуп залишків акцій фабрики за ціною 3,9 тис. грн за акцію.

Читайте такожRoshen відсудив права на ще один відомий торт

Про це йдеться в повідомленні компанії "Львівська кондитерська фабрика "Світоч" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Відео дня

У повідомленні сказано, що компанія отримала від домінуючого власника контрольного пакету акцій Nestle S. A. публічну безвідкличну вимогу про придбання акцій у всіх власників акцій.

Крім того, зазначається, що ціна акцій визначена консалтинговим агентством "БДО Консалтинг" і становить 3,9 тис. грн.

Відзначається, що на сьогоднішній день корпорації Nestle належить 461,8 тис. простих іменних акцій львівської кондитерської фабрики "Світоч", що становить 96,9% від їх загальної кількості.

Як повідомляв УНІАН, в 2015 році в ЗМІ з'явилася інформація, що компанія Nestle розглядає можливість купівлі кондитерської компанії Roshen, що належить президентові України Петра Порошенка, за 1 млрд дол.

Довідка УНІАН. Nestle S. A. (Швейцарія) є найбільшим виробником продуктів харчування у світі. Групі належить 436 заводів у 83 країнах світу. Продукція Nestlе представлена на ринках напоїв, кондитерських виробів, кулінарних продуктів, дитячого і спеціального харчування, заморожених продуктів, морозива, готових сніданків, мінеральної та столової води, а також кормів для домашніх тварин. В Україні Nestle належать львівська кондитерська фабрика «Світоч», торгові марки «Торчин» і «Мівіна».