Ілюстрація REUTERS

Аргентина вивчає можливість імпорту харчових продуктів з України, а також активізації двосторонньої співпраці, повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Читайте такожУкраїна може збільшити агроекспорт до рекордних $18 мільярдів

У повідомленні відомства говориться, що в рамках інспекційного візиту, який відбувся 28 листопада, Департамент безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України і представники Національної служби з питань здоров'я тварин та якості харчових продуктів Аргентинської Республіки обговорили можливість розвитку двостороннього співробітництва, зокрема, перспективи експорту з України колагенової оболонки.

Відео дня

У прес-службі також зазначили, що у під час зустрічі представники аргентинського відомства були ознайомлені з функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби України та її територіальних органів, української системою державних лабораторій, заходами та процедур державного контролю, епізоотичною ситуацією в Україні і законодавчою базою.

Як повідомляв УНІАН, у 2017 році Міністерство аграрної політики та продовольства заявляло про намір активізувати співпрацю з Аргентиною в аграрній сфері, а також збільшити товарообіг між країнами.

У 2017 році експорт агропродовольчої продукції з України збільшився на 16% порівняно з 2016 роком - до 17,8 мільярда доларів.