Roshen відклала відкриття нової фабрики під Києвом / фото УНІАН

Корпорація Roshen Петра Порошенка відкладає запуск нового підприємства в Бориспільському районі неподалік від Києва.

Читайте такожУ Roshen розповіли, звідки у Донецьку та Криму цукерки компанії

Компанія восени планувала запустити нову кондитерську фабрику з виробництва бісквітної продукції. Запуск відкладається - офіційного відкриття цього року вже не буде, пише Liga.net.

Відео дня

Вперше про бісквітну фабрику в Борисполі топ-менеджмент корпорації заговорив у 2013 році. Тоді плани швидко відклали через російське ембарго на українську кондитерську продукцію. У 2016 році до ідеї повернулися знову. Для будівництва компанія взяла в довгострокову оренду п'ять земельних ділянок у Бориспільському районі.

Перевагою ділянки в Борисполі стало її розташування в промисловій зоні, що не вимагало зміни цільового призначення земель, розповідав директор Бісквітного комплексу Roshen Костянтин Півень. Зараз корпорація готується викупити ці землі за 60 млн грн.

Вартість першої черги будівництва - близько 1 млрд грн, розповідав президент Roshen В'ячеслав Москалевський. Але в заявлений кошторис не вклалися. В останньому релізі компанії зазначено, що загальні інвестиції на першому етапі становили 1,5 млрд грн. З них 1,2 млрд грн – будівельна частина.

Вартість всього проекту, за словами Півня, оцінювалася в 2,8 млрд грн, заявлена потужність - 20 000 т продукції. Весь комплекс планувалося ввести в експлуатацію до 2020 року.

Запустити першу чергу фабрики планували на початку 2018-го. Потім анонсоване відкриття перенесли на осінь.

Зараз запуск знову відкладено, чіткої дати запуску немає. Співрозмовники видання в компанії на правах анонімності кажуть, що поки запуск фабрики "не на часі". Ймовірно, це відбудеться на початку 2019 року.

Roshen отримала свідоцтво про те, що збудований корпус є завершеним будівництвом і він офіційно введений в експлуатацію, повідомили в компанії. "Підприємство на етапі технологічного запуску. Процес поки запускається періодично, щоб відпрацювати безперебійний режим роботи лінії", - відповіли в компанії.

Компанія вже набрала робітників на одну зміну - 52 людини, переважно - жителів Борисполя. Через два роки планується розширити штат до 500 осіб. Всього на фабриці працюватиме 1100 співробітників, наголосили у корпорації.

Перша лінія нового комплексу випускатиме крекери. "Технологічний запуск триває до трьох-чотирьох тижнів. Потім буде початковий запуск виробництва", - повідомили в прес-службі корпорації. Потужність лінії - близько тонни печива в годину.

Крім крекеру до кінця року мають намір змонтувати лінію з виробництва печива Есмеральда. Зараз його виробляє лише Вінницька фабрика корпорації.

Продукція буде йти як на внутрішній ринок країни, так і на експорт – в Ірак, Саудівську Аравію, Йорданію, Польщу, Литву, Румунію, Болгарію та інші країни СНД.

Довідка УНІАН. Корпорація Roshen - один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва становить 450 тисяч тонн в рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, дві виробничі площадки у Вінниці, Кременчуцька); дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (м. Будапешт, Угорщина), а також масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.