Ілюстрація REUTERS

Україна в жовтні поточного року збільшила імпорт пальмової олії майже в півтора рази в порівнянні з жовтнем 2017 року - до 22,5 тисячі тонн, повідомляє прес-служба консалтингового агентства "Украгроконсалт".

Читайте такожЖурналісти розповіли, що насправді їдять українці під поглядом вершкового масла (відео)

"У жовтні 2018 року Україна імпортувала 22,5 тисячі тонн пальмової олії, що майже на 2,6% менше порівняно з минулим місяцем, однак на 47% більше відносно жовтня минулого року", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому, за словами експертів, останні чотири місяці імпорт пальмової олії тримається вище середнього рівня за попередні три сезони - близько 18 мільйонів тонн.

Крім того, зазначили експерти, протягом вересня-жовтня 2018 року імпорт пальмової олії в Україну знизився на 7% - до 45,6 тисячі тонн проти 49,1 тисячі тонн роком раніше, коли відзначався семирічний масимум для цього періоду.

У прес-службі додали, що найактивніше Україна за звітний період імпортувала пальмова олія з Малайзії, на частку якої припадає 65% всього імпорту цієї продукції. Крім того, 32% українського ринку "пальми" припадає на частку Індонезії.

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2017-2018 маркетинговому році (МР, вересень 2017 – червень 2018) збільшила імпорт пальмової олії на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого маркетингового року, до рекордних за останні п'ять років 193,3 тисячі тонн.

Раніше Верховна Рада України схвалила проект закону, яким забороняється використання пальмового масла у виробництві харчових продуктів, молока і молочних продуктів, а також встановлюється адміністративна відповідальність за порушення цієї норми.