Голова Аграрної партії Юрій Крутько

Аграрна партія України стала першою і єдиною позапарламентською політичною партією, яка одержала перемогу у виборах в об’єднаних територіальних громадах – повідомляє офіційний сайт політичної сили .

Найбільшу підтримку Аграрна Партія отримала у Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській та Черкаській областях,що дозволило політичній силі посісти третє місце по Україні за загальною кількістю переможців.

Відео дня

Всього у виборчих округах від Аграрної Партії було висунуто близько 1000 кандидатів на посади сільських, селищних та міських голів й депутатів місцевих рад.

У боротьбі за право захищати інтереси громадян на місцях кандидати-аграрії залишили позаду таких парламентських важковаговиків, як Радикальна партія Олега Ляшка, Опозиційний блок, Народний фронт, Самопоміч, тощо.

Однак, у політичній силі не вважають такий результат неочікуваним.

За словами голови аграріїв Юрія Крутька, Аграрна Партія є головним захисником інтересів мешканців сільської місцевості, адже активно підтримує децентралізацію, розвиток малого та середнього сільськогосподарського підприємництва, і загалом – відродження українського села. Тому на виборах в ОТГ Аграрна Партія останні три роки впевнено входить в трійку лідерів поруч з такими політичними силами, як БПП і Батьківщина.

"Сьогодні в суспільстві є запит на відродження українського села. Згідно з результатами соціологічного дослідження, яке проводилося влітку, 60% українських громадян воліють підтримки і розвитку сільської місцевості. Без сумнівів, в Аграрній партії достатньо досвідчених і фахових менеджерів, які працювали, працюють і будуть працювати на благо своїх громад", - так прокоментував перемогу голова Аграрної партії Юрій Крутько.

У партії не заперечили, що мають великі політичні амбіції: на високу підтримку виборців розраховують і під час парламентських виборів у 2019 році.